گزارشگر تلویزیون «وین» هند با محسن آشوری، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی مصاحبه کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با توجه به قرنطینه سراسری هند و محدودیتهای موجود پس از انتشار ویروس کرونا، مکان خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی به محل جدید انتقال پیدا کرد. در این راستا برای اطلاعرسانی محل جدید خانه فرهنگ و نیز، تبیین فعالیتها به علاقهمندان فرهنگ و هنر ایران اسلامی، کانال تلویزیونی وین (WIN) با محسن آشوری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی مصاحبه کرد.
مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی به فعالیتهای این نمایندگی فرهنگی اشاره کرد و گفت: خانه فرهنگ ایران در بمبئی در مدت بیش از 65 سال از عمر خود توانسته با برنامههای مختلف همچون برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری، برگزاری سمینارها و نشستهای تخصصی علمی و فرهنگی، برگزاری دورههای زبان و ادبیات فارسی و حمایت از کلاسهای زبان و ادبیات فارسی در دانشگاهها، دانشکده و مؤسسات آموزشی و ... در جهت اهداف خود که همانا گسترش روابط فرهنگی فی ما بین است، گامهای بسیاری بردارد.
وی با اشاره به روابط فرهنگی دو کشور اظهار کرد: پيوندهاي فرهنگي و سياسي ميان ايران و هند به دوران پيش از تاريخ باز ميگردد. شواهد و آثار تاريخي بسیار بیانگر پيوندهاي عمیق و صميمانه ميان دو قوم ايراني و هندي را نشان ميدهند.
آشوری با بیان قدمت زبان و ادبیات فارسی در شبه قاره هند مطرح کرد: زبان و ادبیات فارسی در هند دارای تاریخچه کهن است و از زمان سلسله گورکانیان به صورت زبان رسمی هند معرفی شد و به مدت 800 سال زبان اداری و دیوانی هند بوده و تمامی مکاتبات اداری به این زبان انجام میگرفته است.
وی افزود: خانه فرهنگ ایران در بمبئی از زمان تأسیس خود تاکنون به صورت مداوم دورههای زبان فارسی را برگزار کرده است و علاقهمندان بسیاری توانستهاند با بهرهگیری از این کلاسها این زبان شیرین را بیاموزند.
آشوری با برشمردن برخی دیگر از فعالیتهای خانه فرهنگ ایران در بمبئی گفت: نمایندگی فرهنگی ایران در بمبئی علاوه بر فعالیتهای که ذکر شد، در حوزههای دیگر هنری همچون چاپ و نشر کتب مختلف به زبانهای انگلیسی، اردو و فارسی، همکاری و حمایت از هنرمندان برای برگزاری نمایشگاههای مختلف هنری، صنایع دستی، خوشنویسی و برگزاری و حمایت از جشنوارههای فیلم در دانشگاهها و مراکز فرهنگی و هنری، برگزاری و مشارکت در سمینارهای مختلف علمی و فرهنگی و برگزاری مراسمهای مختلف در مناسبتهای دینی و ملی و ارتباط صمیمانه با اندیشمندان، متفکرین، پژوهشگران و علاقهمندان به زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ والای ایران اسلامی از جمله فعالیتهای خانه فرهنگ ایران در بمبئی است.
اطلاع رسانی محل جدید خانه فرهنگ ایران در تلویزیون «زینبیه» هند
کانال تلویزیونی زینبیه با همکاری خانه فرهنگ ایران در بمبئی با هدف اطلاع رسانی به عموم مردم هند، آدرس جدید این نمایندگی فرهنگی را زیرنویس کرد.
کانال تلویزیونی زینبیه برنامههای دینی و فرهنگی و سریالهای ایرانی را برای مخاطبان پرشمار خود پخش میکند که مورد استقبال بی نظیری قرار میگیرد. یکی از اعضای هیات امنای کانال زینبیه، مولانا ظهیر عباس است که از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون همیشه از حرکت مردمی ایران حمایت کرده است و در بسیاری از برنامهها نمایندگی فرهنگی کشورمان شرکت و در موضوعات مختلف سخنرانی کرده است.

انتهای پیام/ص